به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد خوانساری سخن خود را با اشاره به سالهای متمادی دوستی و همنشینی با دکتر جهانگیری آغاز کرد و گفت: کسانی که با دکتر جهانگیری همنشین هستند، میدانند که ایشان اهل معاشرت، رفت و آمد، شرکت در مجالس و محافل نیستند و تنها و منزوی و گوشه گیرند. به تعبیر کارل گوستاو یونگ، روانشناس سوئیسی، اگر انسانها را به دو گونه درونگرا و برون گرا تقسیم کنیم، لیبیدوی افراد برونگرا متوجه بیرون است و تماس این افراد با عالم خارج مثبت است و اهل مجلس آرایی و مسافرت و معاشرت هستند و از بزرگان ما سعدی علیه الرحمه چنین بوده است، اما افراد درون گرا، متوجه درون هستند و تماسشان با عالم خارج منفی است و تنهایی را دوست دارند که از بزرگان ما حافظ چنین بوده است و استاد عزیز ما نمونه کامل تیپ درونگرا هستند.
دکتر خوانساری در ادامه گفت: علیرغم این تنهایی و گوشهگیری بنده این توفیق را داشتم که مکرر و بارها به منزل ایشان بروم و ایشان نیز بارها به منزل بنده آمده اند و در این دید و بازدیدها مجذوب مکارم اخلاق ایشان شدم که اینها را به عینه رویت کردم و روایت نیست. ایشان شخصیتی ممتاز هستند که نمونه کامل تدین و تعهد هستند و به آداب دینی متشرع هستند.
وی در ادامه دیگر خصوصیات اخلاقی دکتر جهانگیری را چنین خواند: وظیفه شناسی، وقت شناسی، حیا و آزرم شدید، پرهیز از خوشامدگویی و ریاکاری، کم توقعی و انتظارنداشتن از کسی، کم گویی و گزیده گویی، ساده زیستی و بی اعتنایی به زخارف دنیوی، تواضع و فروتنی، سختکوشی و اهتمام و دقت در کار، پرهیز از خودستایی و خودشیفتگی و انانیت که منشا همه گناهان و رذایل است، از ویژگی های اخلاقی این استاد ارجمند هستند.
وی در پایان به دقت دکتر جهانگیری در نگارش کتابهایشان اشاره کرد و گفت: ایشان سالهای متمادی بر سر کتاب ابنعربی تلاش کردند و در این کار از خود وسواس علمی نشان دادند. این کتاب به زبانهای اردو و عربی نیز ترجمه و منتشر شده است.
نظر شما